Bietensap & Basketbal

Vibrant, Wellbeing, Vitality als nieuwe toverwoorden in het kantoor van de toekomst

Vibrant – Wellbeing  –  Vitality. Zijn dit de nieuwe toverwoorden voor het kantoor van de toekomst? Zeker is wel dat de onderliggende factor voor deze drie toverwoorden duurzaamheid geldt als basisprincipe. In allerlei facetten lees je over dit basisprincipe: duurzaam in energie, duurzaam in het afleggen van kilometers, duurzaam in materiaal gebruik (geen plastic, maar papier…en dan het liefst gerecycled). Maar waarom dan ook niet duurzaam met ons eigen-werkende-zijn?

Je brengt veel tijd door op de plek waar je werkt en daarom is het van belang dat die plek ook echt iets voor je doet. Geen optelsom van vierkante meters en systeemplafonds, maar een gezonde plek met aandacht voor de individu. Een gezonde werkplek inspireert, motiveert en draagt bij aan een positieve sfeer en focus op resultaat. Het houdt immers niet op zodra je ’s-ochtends je eigen voordeur achter je dicht trekt. Zorg voor lichaam en geest voor de juiste privé-werkbalans, kortom duurzaam met ons eigen-werkende-zijn.

Frame Offices bouwt in essentie haar kantoren op met de eigenschappen vibrant, wellbeing en vitality. En dat dit echt zo is werd door Savills bekrachtigd met de 1ste plaats voor onze locatie Pharos te Hoofddorp op de Nederlandse ranglijst in het Europese onderzoeksrapport: “Work There Wellbeing Report 2021”.  Hier gelden bietensap en basketbal als solide metaforen voor de individuele vitality. Zero waste policy en exclusief gebruik van groene energie geven hier richting aan de circulaire economie. Samenwerken, delen en ontmoetingen vormen in Pharos het hart van een vibrant community. Tel dit alles bij elkaar op en dan heb je de essentie van workplace wellbeing te pakken.

Om deze reden biedt Frame Offices verspreid over heel Nederland bruisende werkplekken met een ziel, waar mensen met plezier achter hun laptop plaatsnemen, waar je creativiteit dagelijks wordt getriggerd, waar je wordt uitgedaagd om ‘out of the box’ te denken en waar je samen met je collega’s energie overhoudt voor de ontspanning, de lach, de terugblik en sportiviteit. Vibrant, wellbeing en vitality zorgen in al onze kantoren voor sociale cohesie, snellere en betere output en spelen daarmee een cruciale rol om te zorgen dat jij het beste uit je werkende zelf haalt!

 

Bietensap en basketbal

Eten van wat het land opbrengt of zogezegd ‘rechtstreeks van de grond naar de mond’ is het uitgangspunt van The Farm Kitchen, de lokale horeca held in Pharos. Hyper lokaal betrekt zij lekkere en gezonde voeding van boeren in een straal van 20km. Gezonde voeding zorgt voor minder middagdips en een hogere productiviteit. Zo werkt Frame Offices op de verschillende locaties samen met lokale horeca helden voor seizoensgebonden lunches, ontbijt vlijt, koffie barrista’s voor de mooiste art latte en smoothie studio’s.  Zeg nou zelf, zo’n bietensapje werkt verfrissend om de dag lekker productief te blijven.

Fit blijven met een kantoorbaan blijkt vaak voor werknemers een behoorlijke kluif. Toch is het voor je eigen-werkende-zijn belangrijk om te sporten. Niet alleen omdat sporten bij draagt aan fysieke fitheid, maar ook aan mentale fitheid, een goed gestemd humeur, langetermijngeheugen en een beter leervermogen. Immers, sport verruimt de geest. In die wetenschap betrekt Frame Offices gym- en fitnessscholen als samenwerkingspartners in de opzet van locaties. Alles om de drempel te sporten zo veel mogelijk te beslechten en alles om het uren op een stoel zitten te doorbreken. Werk je zelf in het zweet samen met je collega’s voor een nieuwe invulling van de term kantoorbody ziet Frame Offices als een basisservice voor een kantoor community. Challenge elkaar met een potje basketbal terwijl je op de lift wacht. Dergelijke initiatieven leiden tot een ware community hype tot en met zogenaamde ‘inhouse clubkampioenschappen’ aan toe.

 

Wellbeing challenge

Over ‘challenge elkaar’ gesproken. Het aanjagen van een vibrant community door Frame Offices werkt een inspirerende, sociale cohesie en onderlinge samenwerkingen in de hand. Locatie Pharos biedt ook hier weer een mooi voorbeeld. In het eerste kwartaal van 2022 wordt hier een Water Challenge gehouden met als doel men zich ervan bewust te maken hoeveel water men dagelijks drinkt. Dit initiatief komt van Vital Water, een van de huurders van deze locatie. Met tips en tricks zorgt Vital Water ervoor dat men hier niet te veel drinkt, maar vooral niet te weinig! Zo ontstaat er een bijzondere samenwerking binnen deze community en haalt Vital Water alles uit de kast om men gemotiveerd te houden. Frame Offices helpt medewerkers ook graag henzelf uit te dagen en het beste in hunzelf naar boven te halen. Wanneer je met een glimlach het kantoorgebouw binnenkomt of verlaat, dan weet je dat een locatie werkt. Wellbeing voor de individu voor op.

 

 

Zero waste, groene energie en soundscaping

 

We zijn ons er tegenwoordig allemaal van doordrongen dat duurzaam geen luxe verschijnsel is. Slimmer omgaan met afval, en ja dus ook kantoorafval, is een pure noodzaak. Locatie Pharos voert dan ook Zero-Waste-policy. Cradle-to-cradle bureaustoelen, pennen van gerecyclede petflessen, doneren van gebruikte toners en inkt-cartridges voor het goede doel, schoner schoonmaken met milieuvriendelijke producten, om zo maar even wat dwarsstraten te noemen. Ook enkel het gebruik van groene energie en een smart binnenklimaat dragen bij aan duurzaamheid. Een duurzame en prettige werkomgeving blijkt van groot belang voor de bedrijfscultuur. Zo versterken planten de luchtkwaliteit, daglicht fungeert als preventie medicijn, soundscaping (geluidsreductie) versterkt je concentratie en pak dan ook maar eens de Frame Offices fiets voor de duurzame kilometers. Kortom, optimaal comfort op een energiezuinige manier dat bijdraagt aan een ons duurzaam eigen-werkende-zijn.

Werkomgevingen hebben een grote invloed op de mens en organisatie. Frame Offices begrijpt als geen ander dat het creëren van een optimale werkomgeving waarin men zich verzorgd en gewaardeerd voelt, niet door elk bedrijf afzonderlijk even gemakkelijk gerealiseerd kan worden. We zien het als onze specialisatie en de variëteit aan onze huurders toont aan dat geen enkele marktdiscipline of bedrijfsgrootte een werkomgeving met aandacht voor het individu nog uit de weg gaat.

 

 

Meer weten?


Kortom, drie toverwoorden – Vibrant, Wellbeing en Vitality – die van essentieel belang zijn. Niet voor het kantoor van de toekomst, maar voor de duurzame en gezonde werkomgeving van vandaag. Meer weten hoe Frame Offices jouw organisatie kan helpen met die duurzame werkomgeving op een levendige en bedrijvige locatie? Neem contact op met één van onze locaties in de buurt of via ons contactformulier